Pēc Bordāna iniciatīvas Valsts kanceleja atslepeno informāciju par TM piedāvāto alternatīvo risinājumu VDD ēkai

0
2456
Foto: Valsts kanceleja
Foto: Valsts kanceleja

Lai novērstu turpmākās spekulācijas ap Tieslietu ministrijas piedāvāto alternatīvo risinājumu Valsts drošības dienesta jaunās ēkas atrašanās vietai, tieslietu ministrs Jānis Bordāns ir aicinājis Valsts kanceleju deklasificiēt iepriekšējās – Māra Kučinska vadītās – valdības pilnvaru laikā noslepenoto informāciju par Satversmes aizsardzības biroja jauno atrašanās vietu.

Pēc tieslietu ministra ierosinājuma slepenības statuss ir noņemts informācijai par valsts drošības iestādes izvietošanu Upes ielā 1A, Rīgā, kur atradīsies administratīvās ēkas tieslietu nozares iestādēm.

Pēc teritorijas pārņemšanas 2016.gadā Tieslietu ministrijas valdījumā šajā īpašumā tika apzināts apstādījumu stāvoklis, veikta dendroloģiskā izpēte un sagatavoti teritorijas apsaimniekošanas priekšlikumi.

Teritorijas un parka sakopšanas projekta ietvaros notikušas tikšanās ar dažādu sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem un iedzīvotājiem, lai iepazīstinātu ar teritoriju, projekta plāniem un atzinumiem par koku stāvokli.

Lai gan J.Bordāns 23.janvārī nosūtīja lūgumu Ministru prezidentam sasaukt kopā ieinteresētās puses, lai apspriestu TM piedāvāto alternatīvo risinājumu izmantot jau esošo infrastruktūru VDD jaunās ēkas atrašanās vietai, kā arī vienotos par racionālāko risinājumu, tieslietu ministra vēstule pagājušajā nedēļā ir nosūtīta informācijai iekšlietu ministram.

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit