JKP nostiprina savas pozīcijas, biedru skaitam pietuvojoties 800

1
2792

Jaunā konservatīvā partija (JKP) kļūst pa vienu no lielākajām partijām Latvijā, kurā iestājušies jau gandrīz 800 biedru un izskatīšanas procesā ir aptuveni 100 iesniegumu.

“Stabili pieaugošais biedru skaits apliecina, ka ne vien sabiedrība, bet arī politiski aktīvie cilvēki novērtē to, ka mēs esam patiesi neatkarīgs spēks, kas priekšplānā liek pilsoņu, nevis oligarhu vai šauru grupu intereses. Mēs esam nopietns, strauji augošs spēks, kas apvieno sevī saprātīgi domājošus cilvēkus, kuri vēlas reālas pārmaiņas valstī. JKP turpinās augt un attīstīties, lai arī cik neērta būtu mūsu nostāja citiem politiskajiem spēkiem. Šī brīža tendences arī rāda, ka uz Saeimas vēlēšanām mums būs iespējams izveidot spēcīgāko kandidātu sarakstu,” uzsver partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Šobrīd JKP ir 11 teritoriālās nodaļas – četras Kurzemē, trīs Vidzemē, divas Zemgalē, kā arī Rīgas un Mārupes nodaļas. Arī šis skaitlis drīzumā palielināsies, jo drīzumā tiks pabeigts Ķeguma un Valmieras nodaļu dibināšanas process, bet vēl divas nodaļas Bauskā un Kuldīgā ir tapšanas procesā. Piemēram, JKP Bauskas nodaļu veidos divas politiski aktīvas sabiedrības locekles, no kurām viena – Inita Nagņibeda – ir Bauskas domes deputāte un Bauskas sākumskolas direktores vietniece, bet otra biedrības “Bauskas vecpilsēta” valdes priekšsēdētāja Ieva Bronko-Pastore.

Reģionos ir vērojama tendence, ka vēlmi iestāties JKP izrāda arī daži bijušie citu partiju biedri, kuri vīlušies savu iepriekšējo partiju politikā un tieši JKP paustajās atklātības un godīguma vērtībās saskata iespēju uzlabot sabiedrības dzīvi un politisko situāciju valstī kopumā. Piemēram, savulaik Nacionālās apvienības biedri Inita Nagņibeda, Ieva Bronko-Pastore un Daiga Kalnbērziņa, JKP Ventspils nodaļu vada bijušais Nacionālās apvienības Ventspils nodaļas vadītājs Bruno Jurševics.

Tāpat ar JKP aktīvāku darbību politiskajā dzīvē nolēmuši īstenot tādi sabiedriski aktīvi cilvēki kā “TechHub Riga” dibinātājs Andris Bērziņš, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis, Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles Marijas Leģiona prezidente Brigita Tamane, Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta “konTEKSTS” galvenā redaktore Sandra Ratniece un citi. Savukārt, par JKP Zemgales vēlēšanu apgabala koordinatoru nozīmēts bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks, policijas pulkvedis Haralds Laidiņš, kurš nesen devies izdienas pensijā.

Nāc komandā!

1 komentārs

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit