JKP tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200 cilvēku; tas tiks iesniegts Valsts prezidentam

0
1436

Jaunā konservatīvā partija (JKP) saka lielu paldies visiem, kas vakar piedalījās tautas sapulcē par tiesiskumu pie Valsts prezidenta pils. Mēs novērtējam arī Valsts prezidenta gatavību iznākt pie tautas, kas ir sarūgtināta par tā saukto “oligarhu sarunu” saturu. Mēs arī ceram, ka Valsts prezidents sadzirdēja to noskaņojumu – sarūgtinājumu un dusmas, kas pie Rīgas pils nebija noslēpjams.

Vakardienas vēstījums ir skaidrs un nepārprotams – muļļāšanās un klusēšana vairs nevar turpināties. Ir jāseko skaidrai rīcībai, lai tauta atkal varētu uzticēties saviem priekšstāvjiem.

Aicinot cilvēkus uz tautas sapulci, mēs arī aicinājām pievienoties mūsu manifestam un parakstīt to visus klātesošos, kas tam piekrīt. Savu atbalstu tam apliecināja 1200 cilvēku. Manifestā tika izvirzītas arī 3 prasības, kuru realizēšanu mēs sagaidām no tautas priekšstāvjiem:

  1. Prezidentam pieprasīt oligarhu sarunās iesaistīto ministru – Ulda Auguļa un Jāņa Dūklava demisiju;
  2. Nacionālās Drošības komisijai un Tieslietu ministram sniegt situācijas izvērtējumu no demokrātijas principu viedokļa;
  3. Pieprasīt ģenerālprokurora paskaidrojumu par tiesisko nekompetenci valsts interešu aizstāvībā. Tā iztrūkuma gadījumā pieprasīt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeijera atkāpšanos.

Manifestam ir pievienojušies daudzi, taču tas ir vien pirmais solis. Vakar parakstīto dokumentu mēs iesniegsim Valsts prezidentam un gaidīsim skaidras atbildes. Mēs neklusēsim un nākamreiz būsim vēl vairāk, ja reakcijas nebūs.

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit