Tiks prezentēts būvniecības tāmju eksperta slēdziens par Mežaparka būvniecības tāmes sadārdzinājumiem

0
2215
Foto: LETA

Šodien tika izsludināta Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kas notiks trešdien, 6. oktobrī, lai detalizēti iepazītos ar būvniecības tāmju eksperta Ēvalda Jasāna slēdzienu par Mežaparka otrās kārtas būvniecības tāmi un tajā konstatēto sadārdzinājumu. Eksperta slēdziens tapa pēc Jaunās konservatīvās partijas Rīgas domes deputāta Valtera Berga iniciatīvas.

Komitejai tiks prezentēts būvniecības tāmju eksperta Ēvalda Jasāna slēdziens par Mežaparka otrās kārtas būvniecības tāmes sadārdzinājumiem, par kontroltāmju un faktisko izmaksu nesakritībām, kā arī par iespējamiem sadārdzinājumiem attiecībā uz darba samaksu.

Komitejas dalībniekiem būs iespēja ne tikai iepazīties ar esošo situāciju, bet uzklausīt arī pieaicināto ekspertu viedokļus no Iepirkumu uzraudzības biroja, Konkurences padomes, Latvijas inženieru konsultantu asociācijas turpmāko rīcību godīgu un tirgus izmaksām atbilstošu iepirkumu nodrošināšanai. Tāpat komitejā ir aicināts piedalīties arī Rīgas pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange, lai runātu par Rīgas valstspilsētas pašvaldības turpmāko rīcību godīgu un tirgus izmaksām atbilstošu iepirkumu nodrošināšanai.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja Linda Ozola: “Godīgi iepirkumi ir ne tikai mans, bet visas Rīgas domes goda jautājums. Mēs visi piedalījāmies Rīgas domes vēlēšanās, sakot, ka rīdzinieku “maciņš” būs drošās rokās un iepirkumi būs godīgi un pašvaldība nepārmaksās par saņemtajiem pakalpojumiem. Diemžēl, iepriekšējās varas mantojums ir izrādījies daudz lielāks un sarežģītāks zirneklis, nekā spējām iedomāties. Paļaujos uz savas komitejas deputātu godaprātu un ceru, ka kopīgiem spēkiem atmaskosim tos, kuri bezkaunīgi ir dalījuši savā starpā rīdzinieku nodokļos maksāto naudu.”

Mežaparka Lielā estrāde, kas Rīgai izmaksāja aptuveni 100 miljonus eiro, ir viens no lielākajiem “būvnieku karteļa” lietas objektiem, par kuru, iespējams, bija uzņēmēju vienošanās.

Pilnais eksperta slēdziens ir pieejams medijiem Rīgas domes sistēmā eportfelis.riga.lv

 

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit