Konservatīvie rosina izmaksāt 250 eiro vienreizēju pabalstu senioriem un personām ar invaliditāti

0
13115
www.pixabay.com

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde nolēmusi sarunām koalīcijā virzīt
jautājumu par 250 eiro pabalsta izmaksu senioriem un personām ar invaliditāti.
Valdes locekļi savā paziņojumā norāda, ka ir gandarīti par jau panākto, atbalstot vienu no mazaizsargātajām sociālajām grupām – ģimenes ar bērniem, bet valstij krīzes laikā īpaši jāparūpējas arī par citām, nabadzības un paaugstinātam
veselības riskam pakļautajām grupām.

JKP valdes priekšsēdētāja vietnieks, ekonomists Krišjānis Feldmans norāda: “Seniori un personas ar invaliditāti, arī bērni, ir tās grupas, kurām no vienas puses ir garantēti, bet tomēr ļoti zemi ienākumi. Tikmēr šo līdzcilvēku veselība negaida – tā var sasniegt kritisko robežu. Tāpēc šīm grupām nepieciešami finanšu līdzekļi, lai nodrošinātu kaut vai zāles un siltu mājokli. Šobrīd, kad veselības pakalpojumu sniegšana, sistēmas pārslodzes dēļ, ir kavēta, mums jādara viss iespējamais, lai aizsargātu sociāli mazāk aizsargāto personu grupu veselību.”

JKP valdes loceklis, ekonomists Gatis Eglītis: “Kā esam atkārtojuši mēnešiem ilgi, šajā grūtajā laikā skopums un taupība ir pilnīgi nepareizs virziens. Valstij saprātīgā apmērā jāpalīdz visām sabiedrības grupām, kuras pakļautas nabadzības riskam.”

“Sabiedrība sagaida no mums izlēmīgu rīcību. Ticu, ka mums izdosies panākt valdības partneru atbalstu šai tik ļoti svarīgajai iniciatīvai. Visiem ir acīmredzams, ka šīm grupām nepieciešams atbalsts. Saeimas Jauno konservatīvo frakcija ir gatava atbalstīt šo iniciatīvu un ceram, ka jau visdrīzākajā laikā tiks sagatavots atbilstošs valdības piedāvājums, lai šāda veida atbalsts, līdzīgi kā atbalsts ģimenēm ar bērniem, nonāktu iedzīvotāju maciņos,” skaidroja JKP valdes loceklis, Saeimas Jauno konservatīvo frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit